Adventi 3. gyertyagyújtás

Adventi 3. gyertyagyújtás

Advent 3. gyertyagyújtására  1-2. osztályosaink készültek, valamint a homokkomáromi Nyolc Boldogság Katolikus Közösség interaktív műsorát élvezhettük. A gyerekek nagy szeretettel és nyitottsággal fogadták őket, akik már többször is jártak iskolánkban. A központi téma a 3. gyertyához, az örömhöz kapcsolódott. - Hiszen elérkeztünk a félidőhöz, örömmel tölthet el minket, hogy a várakozás hamarosan végére ér, és itt a karácsonyi időszak. Mivel a 3. gyertya Szűz Máriához kötődik, Jézus születésével kapcsolatban szóba került a pásztorok jelentősége, az ajándékozás, melybe a vendégek kreatív módon vonták be a gyerekeket.

Bár advent időszakának liturgikus színe a lila, a harmadik vasárnap színe rózsaszín. Míg a lila a bűnbánat és a böjt színe, addig a rózsaszín az örömé. Advent harmadik vasárnapját Gaudete vasárnapnak vagy örömvasárnapnak is nevezik: a latin kifejezés jelentése „Örvendjetek”. Az örömvasárnap megtöri a szigorú adventi bűnbánatot, és emlékeztet rá, hogy közeledik Jézus eljövetele, az öröm ideje. 

Köszönjük az 1-2. osztályosoknak a szereplést, Lenkovics Mónika pedagógusnak a felkészítést, Csendes Rita pedagógusnak a szervezést, valamint a homokkomáromi egyházközösségnek, hogy jelenlétükkel megtisztelték adventi programunkat, és emlékezetes, élményekben gazdag műsorral lepték meg gyermekeinket.

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

Kapcsolódó galéria

Adventi 3. gyertyagyújtás

Pályázatok

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Petőfi 200 pályázat
Széchenyi 2020 program
Határtalanul
ESZA
Csodaszarvas program
Erzsébet-táborok