Őszi szakmai pedagógiai nap

Őszi szakmai pedagógiai nap

2023. november 30-án a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ őszi szakmai napját a Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium Csapi intézménybe szervezte roma nemzetiségi nevelés-oktatásban részt vevő pedagógusok részére. A programot a mindennapi óvodai, iskolai oktatásban, nevelésben tapasztalható kihívások ihlették, amellyel az intézmények nap mint nap szembe találják magukat. A Nemzetiségi POK bázisintézmény-vezető mesterpedagógus szakértők bevonásával tartotta a konferenciát, ahol az előadók a tapasztalataikat, bevált szakmai gyakorlataikat osztották meg a jelenlévő pedagógusokkal, vezetőkkel. Az alábbi témákban tartottak a szaktanácsadók érdekfeszítő előadásokat munkájukról, majd a résztvevők kerekasztal-beszélgetés formájában folytattak eszmecserét:

1. A magyar nyelvű roma/cigány óvodai nevelés innovációs lehetőségei; Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek családjainak támogatása – Kőműves Mónika mesterpedagógus szaktanácsadó, óvodai intézményegység-vezető (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda)

2. A szociokulturális helyzet felmérésének bemutatása a hátrányos helyzetű térségben működő iskolában; Az óvoda-iskola átmenet megsegítésének lehetőségei – Pásztor Ferenc mesterpedagógus szaktanácsadó, igazgató (Gyöngyösoroszi Árpád Fejedelem Általános Iskola)

3. Az együttnevelést segítő inkluzív iskolai modell bemutatása; Népismeret és hagyományok ápolása – értékrendformálás – Balló Adrienn mesterpedagógus szaktanácsadó, igazgató (Kétújfalui Konrád Ignác Általános Iskola)

 

Intézményünk nevében köszönöm szépen a támogató segítséget Kállay Attilánénak, a Nemzetiségi POK főosztályvezetőjének és munkatársainak, valamint Tóth Ferencnek, a Zalaegerszegi POK főosztályvezetőjének és munkatársainak a segítséget, támogatást, hogy az őszi szakmai pedagógiai nap nálunk került megrendezésre.

Köszönetemet fejezem ki a Nagykanizsai Tankerületi Központ részéről Biró Patrik szakmai vezető úrnak, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, valamint a megjelent iskolák igazgatóinak és pedagógusainak a részvételért, akik nap mint nap hozzánk hasonló problémákkal, nehézségekkel találkoznak.

Kapcsolódó galéria

Őszi szakmai nap

Pályázatok

ESZA
Csodaszarvas program
Határtalanul
Erzsébet-táborok
Petőfi 200 pályázat
Széchenyi 2020 program
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.